Mindfulness bij Luna colma

Training Coaching Therapie

Mindfulness en meditatie

Mindfulness is de kunst om in- en uit te zoomen op de gedachten in je hoofd. Hierdoor ga je duidelijker zien wat er aan de hand is en hoe je daar het beste op kunt inspelen. Met mindfulness leer je omgaan met moeilijke situaties, zodat je dan niet meteen omvalt en zelfs in je kracht blijft staan.

Leren mediteren

Meditatie is de snelweg naar meer rust, creativiteit en ontspanning. Het is daarom een belangrijke basistool om mindful te leven. Ik geef begeleiding bij het leren van verschillende vormen van meditatie.

Wat is meditatie?

Mediteren is veel meer dan ontspannen en een stil hoofd krijgen. Mediteren is eigenlijk meer een mentale conditietraining. Je traint jezelf in concentratie, zelfobservatie, zelfbewustzijn en aanwezig zijn in het hier en nu. Fysiek zorgt meditatie ervoor dat de bloeddoorstroming verbetert. Dit heeft als gevolg dat de productie van stresshormonen, zoals adrenaline, afneemt. Daarnaast verandert er in de hersenen ook iets waardoor er nieuwe positieve patronen ontstaan. En er stoffen vrijkomen die je helpen positief te zijn en je een geluksgevoel geven. Het geheim van dat geluksgevoel zit 'm in het feit dat je het contact herstelt met je diepste Zelf. Dat is het uiteindelijke doel van mediteren. Bewust worden en ervaren wat je allemaal al bent. De grap is dat alles waar je naar op zoek bent (geluk, rust, liefde, wijsheid), al in jou is. Je hebt het alleen buiten jezelf gezocht. Meditatie leert je de focus van buiten naar binnen te brengen.

Effect van meditatie

Als meditatie een vast onderdeel van je dagelijkse routine wordt, dan zul je ervaren dat het een groot effect op je leven heeft. Angsten nemen af. Je mentale weerbaarheid groeit. Je zult minder snel geïrriteerd en ongeduldig zijn. Je gaat minder stress ervaren. Je innerlijke rust, zelfvertrouwen en compassie nemen daarentegen toe. Verder zul je merken dat er een verandering optreedt in je denken. En dat je meer levensgeluk, plezier en welzijn ervaart.

Mindfulness-Oss

Ingrid Broeder

Praktijk Luna colma
Hescheweg 14
5342 CJ  Oss
Mindfulness@lunacolma.nl
T: 06 45314257
 
NVPA licentie: 102766
RBCZ licentie: 214005R
aangesloten bij SCAG
geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Ben je het ergens niet mee eens, heb je vragen over de gang van zaken e.d., dan wil ik je uitnodigen om dat altijd kenbaar te maken. Komt er geen oplossing dan is er een onafhankelijke klachtenfunctionaris bij het NVPA (www.nvpa.org) . Zie ook www.scag.nl.

 Mogelijkheden