Mindfulness bij Luna colma

Training Coaching Therapie

Uitstelgedrag

Hoe ga ik om met uitstelgedrag? Waar komt het vandaan?  Gisteren was ik op Muze Misse in Oss.  Zag daar enorm veel  drama om me heen. Relaties uit, nieuwe relaties aan, huilende dames, mensen die elkaar hervonden na elkaar jaren niet gezien te hebben. Veel  emoties, opgeroepen door muziek en drank?  Blij verrast was ik door de interesse die verschillende mensen hadden in mijn mindfulness oefeningen en activiteiten als kunstenaar.......

Hierdoor besloot ik vandaag eindelijk eens de boer op te gaan met mijn (met eigen kunst geïllustreerde) foldertjes over de mindfulness training die ik vanaf september geef. Om er vervolgens achter te komen dat ik vandaag alles in het werk stelde om het vooral niet te doen…Ijverig ging ik kijken naar de gedachten die probeerden zich op de voorgrond te dringen: foldertjes rondbrengen vinden ze stom, lastig om jezelf te laten zien, dan zit ik er aan vast, is het wel genoeg…..Gelukkig belde toen op het juiste moment Kees aan. Kees is een vriend van mijn oudste zoon en is inmiddels al flink op weg met zijn studie Psychologie.  Samen hebben we mijn foldertjes rondgebracht, op  “mindfullness” wijze: met zorg en aandacht voor zowel gastheer/vrouw (Natuurwinkel, CJG, Groene Engel, Coffee enzo), als voor de plaats waar ze kwamen te liggen. We ontmoeten vooral mensen die vriendelijk en met aandacht luisterden. Ondertussen  hadden we het samen over hoeveel mensen last hadden van piekeren, uitstelgedrag door te veel denken, wat je er met praktische werkvormen aan zou kunnen doen, wat mindfulness is, wat geluk is, welke mooie toekomstplannen we allebei hebben,  hoe blij en vooral dankbaar ik vaak dagenlang ben (ik noem het omgekeerde depressies). Dat is een mooi onderwerp voor de volgende keer: omgekeerde depressies…… Met Kees is meteen het belang aangetoond van “goed gezelschap”.

Mindfulness-Oss

Ingrid Broeder

Praktijk Luna colma
Hescheweg 14
5342 CJ  Oss
Mindfulness@lunacolma.nl
T: 06 45314257
 
NVPA licentie: 102766
RBCZ licentie: 214005R
aangesloten bij SCAG
geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Ben je het ergens niet mee eens, heb je vragen over de gang van zaken e.d., dan wil ik je uitnodigen om dat altijd kenbaar te maken. Komt er geen oplossing dan is er een onafhankelijke klachtenfunctionaris bij het NVPA (www.nvpa.org) . Zie ook www.scag.nl.

 Mogelijkheden