Mindfulness bij Luna colma

Training Coaching Therapie

Depressiviteit

Depressiviteit en suïcide.....bij mannen blijft een depressie langer gemaskeerd. Mannen doen het niet alleen vaker, maar ook onverwachter. Suïcidaliteit is bij jongeren een relatief vaak voorkomend verschijnsel. Uit een studie die gedaan is naar schoolgaande jeugd tussen de 11 en 17 jaar bleek dat 11,7% er in het afgelopen half jaar wel eens over had gedacht. …

Uit cijfers over kinderen weten we dat een ernstige vorm van depressie voorkomt bij ongeveer 1% en bij adolescenten is dat ongeveer 4%.

Deze informatie heb ik uit een korte lezing over depressie en zelfdoding, van jeugdpsychotherapeut Henk Brans bij de presentatie van de film On-omkeerbaar, een korte fictieve film over de belevingswereld van een jonge vrouw die worstelt met depressieve gevoelens). Ik was bij de introductie van deze film die deels gefinancierd is met donaties van particulieren.

Onlangs besteedde ook RTL aandacht aan mindfulness als therapie bij depressies, maar ook als training om meer zelfvertrouwen te krijgen en beter voor jezelf op te komen.

www.rtl.nl/components/actueel/editienl/nieuws/2012/w24/mindfulness-denken.xml

www.rtl.nl/components/actueel/editienl/nieuws/2012/w32/mindfullness-werkt-voor-iedereen.xml 

Mindfulness-Oss

Ingrid Broeder

Praktijk Luna colma
Hescheweg 14
5342 CJ  Oss
Mindfulness@lunacolma.nl
T: 06 45314257
 
NVPA licentie: 102766
RBCZ licentie: 214005R
aangesloten bij SCAG
geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Ben je het ergens niet mee eens, heb je vragen over de gang van zaken e.d., dan wil ik je uitnodigen om dat altijd kenbaar te maken. Komt er geen oplossing dan is er een onafhankelijke klachtenfunctionaris bij het NVPA (www.nvpa.org) . Zie ook www.scag.nl.

 Mogelijkheden