Mindfulness bij Luna colma

Training Coaching Therapie

Mindfulness oefeningen

Gisteren bij het koken begon ik enorm enthousiast aan een sausje, zo enthousiast dat het de hele keuken door vloog. Mijn vriend merkte daarbij op dat dat wel  heel vaak voorkwam, dat er bij ons in huis vaak iets kapot viel.

En daar had hij ook gelijk in.  Getuige het veelzijdig, veelvormig, veelkleurig servies in mijn kastjes. Ik vertelde hem dat ik toen de kinderen nog klein waren, ik me er vaak aan ergerde en zelfs vaak kwaad werd als ze iets lieten vallen. “Dat is trouwens  veranderd“ vertelde ik hem. Ik ben het “vallen van iets”  (wat bij de opgroeiende jongeren bij mij in huis gewoon nog steeds regelmatig voorkomt) zelfs gaan zien als een “mindfulness oefening” om lekker rustig te blijven bij wat er ook gebeurt. Zoals zojuist bij de kassa van de Lidl, waarbij de helft op de grond viel. Uit onderzoek blijkt dat juist deze “daily hassles” , de dagelijks voorkomende ergernissen bij dingen die niet gaan zoals jij wilt, mede in verband staan met hart – en vaatziekten. Wil je hier meer over lezen, ik heb er ook ooit een presentatie over gegeven, waarbij ik begon met een ademhalingsoefening. Probeer maar eens, is echt de moeite waard!

Mindfulness-Oss

Ingrid Broeder

Praktijk Luna colma
Hescheweg 14
5342 CJ  Oss
Mindfulness@lunacolma.nl
T: 06 45314257
 
NVPA licentie: 102766
RBCZ licentie: 214005R
aangesloten bij SCAG
geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Ben je het ergens niet mee eens, heb je vragen over de gang van zaken e.d., dan wil ik je uitnodigen om dat altijd kenbaar te maken. Komt er geen oplossing dan is er een onafhankelijke klachtenfunctionaris bij het NVPA (www.nvpa.org) . Zie ook www.scag.nl.

 Mogelijkheden